Entreprenad

Luta dig tillbaka och låt oss ta hand om ditt poolprojekt!

Innan du startar ditt poolprojekt:

Kostnad

Vad får poolen kosta? Pool är en stor investering men tänk på att en pool ökar värdet på huset.


Typ av pool

Vilken modell av pool passar mig och min tomt? Thermo, keramisk eller glasfiberpool? Användningsområden för pool är många, lek, solbada, motion eller bara ett smycke i trädgården.


Tillval – trappa, färg, kantsten

Det finns en hel del tillval man måste bestämma sig för. Hur ska man ta sig i och ur poolen. Vilken form av trappa? Färg är också något man ska bestämma, färgen påverkar färgen på vattnet. Bygga altan runt eller ha kantsten?


Pooltäckning

Tak är viktig. Poolen måste vara täckt när du inte använder den, det är ditt ansvar som poolägare. Det finns flera olika typer av täckning.


Placering

Viktigt är att lägga poolen där ni har mest sol. I Sverige är det inte riktigt så varmt så att poolen kan värmas upp utan sol. Helst inte för nära buskar och träd som gör att ni får skräp i poolen.


Storlek

Vad får jag plats med? Storleken kan variera och alla pooler finns i mängder av varianter. Den vanligaste modellen är 4×8 meter, då får du gott om plats för motion och vattenlek. Glöm inte ha plats kvar i trädgården för soldäck och för att skjuta undan taket.


Ta in offerter

Har du bestämt ovan punkter så är det bara att ta in offerter. Vill du ha råd till att kunna göra ovan val så kontakta poolfirmor som erbjuder detta kostnadsfritt. När offerterna sedan kommer så var noga med att se vilket material som ingår. Vilket material de använder vid bygge av stomme, googla på pumpmärke och ventiler. Det skiljer sig mycket mellan varumärken som man utrustar poolen med.


Bygga själv eller anlita byggare

Att bygga en egen pool är ett ganska stort byggprojekt och du bör absolut ha kunskaper eller erfarenhet av poolbygge innan du på egen hand bygger en pool.

Om ni väljer att anlita en entreprenadfirma så boka i tid, tänk på att under sommartid så är de oftast fullbokade med arbeten. Ett poolprojekt tar någon månad med alla moment.

Byggprocessen startar

Du har nu bestämt er för att anlita oss och nu kan projektet starta. När ni bestämmer er så lägger vi in er i vår projektplan och du får ett preliminärt datum / vecka då vi tänker starta upp er pool. Tänk på att väder och vind kan göra så att det kan bli förskjutet och det kan påverka byggstart. Vi gör allt vi kan för att hålla våra projektplaner. Från det att vi startar projektet till klar pool så kommer det ta ca 6 – 10 veckor innan du har en badklar pool.


Grävning

Nu ska du hitta en bra grävare som ska göra ordning markbädden. Vi pratar gärna med er grävare och kommer överens om hur poolen ska placeras. Vi kan också tillhandahålla grävinstruktioner. När vi sedan kommer måste marken vara väl avvägd för att poolen ska bli så bra som möjligt.


Gjutning av platta

Vi kommer till er och måttar, formar och gjuter plattan, detta tar ca en dag.


Formning av stomme

Nu bygger vi upp väggarna av hårda frigolitblock, fyllda med armering för att få en så stabil pool som möjligt. Lampor, skimmer och inlopp sätts också in.


Gjutning av väggar

Vi stämpar och bygger upp regelverk som ska hålla väggarna på plats när betongen hälls i. Vi fyller därefter upp cellerna i frigolitblocken med betong. Vi gör också trappan om du har gjort detta tillval.


Återfyllnad

Detta tillhör markarbetet och du ombesörjer det på egen hand, vi finns till hand om hjälp och råd önskas om hur man återfyller på bästa sätt.


Linern svetsas

Den linern du har valt till din pool svetsas fast och är detta under den kalla årstiden så behöver vi sätta på taket innan så vi får ett skydd över. Under linern så lägger vi också en filtduk så att linern får en maximal livslängd.


Fyll vatten

När linern är satt så kan ni börja fylla vatten i poolen, det kommer att ta ett tag och det finns slangar som man kan hyra av kommunen, där man kan koppla på sig på en vattenpost och flödet blir då större.


Montering av teknik

Nu monterar vi din teknik där ni önskar ha den. Ni ska se till att det är el framdraget.

Badklart!

  • Bästa sätt att kontakta er
  • Bästa tid att kontakta er
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.